Tüm Bankalarla Uyumlu Mu?
Evet, SSL sertifikalarımız tüm bankalarla uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.
SSL Sertifikası Nasıl Alınır?
Ücretli SSL sertifikalar hosting firmaları tarafından sağlanmaktadır. Sitenizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış farklı özellikteki SSL paketlerini inceleyerek sitenize ve bütçenize en uygun SSL paketini satın alabilirsiniz. Merak ettiğiniz soruları Satış temsilcilerimize sorabilirsiniz.
SSL’ in SEO’ya katkısı var mı?
Evet, SSL web sitelerin verilerini ve yapılacak işlemleri koruduğundan Google gibi popüler arama motorları için güvenlik önemli bir metriktir. SSL olmayan web siteleri için “not secure” (Güvenli değil) uyarıları vermektedir. SSL kullanarak, hem web sitenizi üst sıralara taşıyın hem de güvenlik düzeyini üst seviyeye çıkarın!
SSL Sertifikası kurulumu nasıl yapılır?
SSL kurulumunda kullanılan hosting paneline göre değişkenlik göstermektedir. SSL kurulumu için Fitasarim Destek Ekibinden destek alabilirsiniz.
SSL nerelerde kullanılır?
SSL, tarayıcı ile web sunucusu arasındaki iletişimi güvenliği sağlayarak veri akışını şifrelemeyi sağlar. Nerelerde kullanılacağına gelecek olursak:
Yeşil Adres çubuğuna sahip olmak için hangi SSL sertifikasını almalıyım?
Yeşil adres çubuğuna sahip adres çubuğuna sahip olmak için EV SSL satın almanız gerekmektedir. İlgili ürün için EV SSL sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. EV SSL sertifikası alınabilmesi için tek şart ve koşul bulunmaktadır. 3 yıl içerisinde kurulan bir firmaysanız, sizlere göndereceğimiz belgeyi mali müşaviriniz tarafından doldurmanız gerekmektedir.
Sigorta Bedeli Nedir?
SSL sertifikası sağlayıcı firmaları dijital kimliğinizi yansıtan kredi kartı bilgilerinizin çalıntı durumu yaşanması durumunda sağlayıcı firmanın belirlediği sigorta bedeline denir. Örnek olarak Comodo SSL 1.750.000$’ a kadar garanti teminatı sunmaktadır.
E- Ticaret İçin Hangi SSL sertifikasını önerirsiniz?
E-ticaret firmaları için Comodo SSL sertifikasını öneriyoruz. E-ticaret için %100 uyumlu olarak çalışmaktadır Online ödeme sistemine sahip web sitelerinde kulanabilirsiniz.
SSL Sertifikamı Yanlışıkla Sildim, Ne yapabilirim?
SSL sertifikanızı yanlışıkla silmeniz durumunda, teknik destek ekibimiz ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Ekstra bir ücret ödemeden sertifikanızı talep edebilirsiniz.
SSL Sertifikası Fiyatı Nasıl Değişiklik Gösteriyor?
SSL sertifikası fiyatları; Alan adının kime ait olduğunun teyit edildiği DV SLL, bir web sitesine sahip olan firmanın kime ait olduğunun doğrulandığı OV SSL bunlara ek olarak firmaya ait resmi evrakların da incelendiği EV SSL denen SSL türlerine göre değişiklik göstermektedir.
Hangi SSL Türüne İhtiyacım Var?
Ziyaretçilerin herhangi bir hassas bilgi paylaşmasına gerek olmayan tek bir web siteniz ya da bloğunuz varsa ücretsiz DV SSL Sertifikası alabilirsiniz. Bunun için Ücretsiz SSL Nedir? adlı yazımızı okumanızı öneririz.
Ziyaretçilerin hassas bilgilerini girmesi gereken bir web siteniz varsa EV SSL veya OV SSL Sertifikası alabilirsiniz.
SSL Sertifikası Nasıl Yenilenir?
Kullanmakta olduğunuz SSL sertifikası; DV SSL ise sertifikanız otomatik olarak yenilenecektir. Herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz gerekmez. Ancak OV SSL ve EV SSL türleri için yenileme süreci tıpkı yeni alım işlemindeki gibi istenen evrakların ibrazını gerektirir.
SSL Sertifikası Neden Gerekli?
SSL Sertifikasına sahip web sitelerinde, sunucu-istemci etkileşimleri siber suçlular ve bilgisayar korsanlarından korunur. Oturum açma bilgileri, kredi kartı bilgileri, parolalar, adresler gibi aktarılan tüm hassas verilerin her bir parçası şifrelenir. Asma kilit müşterileriniz gizliliklerinin ciddiye alındığının simgesidir.
Ayrıca Google Chrome gibi bazı tarayıcılar, SSL Sertifikası olmadığında sitenizi "güvenli değil" olarak etiketler. Bu da tüketicilerin, sitede herhangi bir ticari işlem gerçekleştirme veya siteyi tekrar ziyaret etme konusunda çekimser kalmasına neden olur.
SERP sıralamalarını önemseyenler için de SSL gereklidir çünkü güvenli web siteleri, Google için en önemli sıralama faktörlerinden biridir.
SSL Sertifikası Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?
Bir web sitesini ziyaret ettiğinizde tarayıcının adres çubuğunda asma kilit simgesinin bulunması bu sitenin SSL sertifikasına sahip olduğu anlamına gelir. Asma kilite tıklayarak sertifikanın geçerlilik süresini öğrenebilirsiniz.
SSL Sertifikası Ne Zaman Aktif Olur?
Seçtiğiniz SSL türüne bağlı olarak, sertifikanızın aktif olması birkaç dakika sürer veya birkaç iş gününü bulabilir.